Postup projektu: Kultivovaný vstup do budovy Základní školy Vl. Vančury, ulice U Lékárny II.

10.10.2014 23:09

21.10.2014 Hurá! Strom je na místě, lavičky a další doplňky jsou instalovány. Zbývá ještě vysadit několik popínavek a už se těšíme na slavnostní otevírání s bubnováním 14.11. v 15.00.  

12.10.2014 jsme se sešli, napytlovali a naložili zem, která bude potřeba pro konečné zasypání stromu a pro popínavky.  

9.10.2014 - Aktuální situace prostoru před dolní budovou školy: plácek před školou je vydlážděn a příští týden budou hotové lavičky!!! Tento pátek pojedeme vybrat strom. Příští týden by se měl strom dovézt, vysadit a instalovat lavičky. Pokud se chcete do tohoto projektu zapojit, hlašte se prosím na e-mailu okra.spolek@seznam.cz. Děkujeme. Další nové fotografie ve FOTOGALERII. 

15.9.2014 - A máme to tady! Stavební firma v pondělí nastoupila na plácek před školou a začala první fáze projektu, kterou financuje městská část  - oprava chodníku.

Kontejnery byly přesunuty a nyní probíhá odstranění stávající nekvalitní dlažby. Dlaždice, které jsou ještě použitelné, budou znovu položeny do rohu, kde bude nadále stání kontejnerů. V části před vstupem je plánovaná tzv. mlatová plocha, která je přírodnější a je tak příjemnější pro pobyt dětí než dlažba. Chodník bude směrem k ulici doplněn novou dlažbou. Kolem budovy školy bude vykopána drenážní rýha osazená ochranou nopkovou folií a odvodňovacími trubkami, která bude zasypána štěrkem. Celá realizace je koncipována tak, aby při případném budoucím zateplování budovy šlo na provedené práce navázat.

V následující fázi bude kolem kontejnerů vybudována ohrada, která bude dětem zároveň sloužit jako plakátovací plocha. Na mlat přibude jedna lavička na sezení a druhá široká lavice, skrze kterou bude vyrůstat strom. Podél stěn školy bude vysazena pnoucí zeleň. Na tuto fázi jsme získali grant od Hl. města Prahy.

Věříme, že během několika týdnů bude realizace dokončena. Okrašlovací spolek se bude podílet především na ozelenění místa a Rodinné centrum Pexeso již plánuje program na slavnostní otevření. V rámci projektu bychom chtěli se školáky spolupracovat na oživení místa a na programech, týkajících se třídění odpadu a péče o přírodní prostředí ve městě. Programům bude věnován samostatný článek.

Abyste mohli sledovat postup prací, vytvořili jsme fotogalerii, ve které budeme zveřejňovat aktuální fotografie.

 


Více zde: https://www.os-zbraslav.cz/news/postup-projektu-kultivovany-vstup-do-budovy-zakladni-skoly-vl-vancury-ulice-u-lekarny-ii-/